Search
Close this search box.

Gluten-free and organic

Glutenvrij cider

Cider is gluten free

When you avoid gluten in your diet, you quickly become limited in its supply. The same goes for alcoholic drinks. Many people who eat gluten-free often only have wine (or spirits) to choose from. But sometimes you just want something different. Fortunately, there are other alternatives: cider!

Cider is van nature glutenvrij omdat het van puur appelsap wordt gemaakt. Daarnaast is het alcoholpercentage van cider ook veel lager dan dat van wijn, dus het is lichter en bevat het minder calorieën. Cider is net zo gevarieerd als wijn: van zeer droog tot fris zoet en verfijnd tot stevig en robuust. Het kan zowel als aperitief als bij het eten worden geschonken.
A perfect drink for the gluten-free diet!

Organic cider

Tegenwoordig wordt steeds meer aandacht besteed aan de herkomst van ons voedsel en de manier waarop dit wordt geproduceerd. Ook wij vinden dit belangrijk en daarom hebben wij een ruim assortiment aan biologische cider, zoals François Séhédic, Ferme des Landes, Ferme de la Poulardière en Dunkertons. Wij geven de voorkeur aan producenten die op kleinere schaal produceren en kijken naar de impact die zij hebben om hun directe leefomgeving en de natuur.

Organic cider is made from unsprayed apples that often come from their own orchard or the local area. That is not only better for the environment and for ourselves, but also for the taste of the apple. Organically grown crops have more taste because they contain less water, so that the taste is concentrated. Our organic ciders can be recognized by the European organic label with the green leaf.
And good to know: non-certified ciders sold by Apples & Pears often come from small cider farmers who produce at least as organically as the certified cider producers.

Biologisch gecertificeerd logo France