Ramborn: cider uit de regenwouden van Luxemburg
Drie goede vrienden die tijdens een vakantie in het Verenigd Koninkrijk de lokale ciders proeven: daar begint het verhaal van Ramborn. Tijdens het proeven deelden de vrienden onderling verhalen over hun ouders en grootouders, die lokale appels gebruikten om hun eigen cider te produceren. Zo ontstond het idee om een eigen
Calvados: toveren met appels
Rezha Baktali schrijft in De Telegraaf van 12 januari 2022 een leuk artikel over Calvados. Hij reist af naar Normandië om meer over de bijzondere drank te leren. En dat bevalt goed: ‘Voor mij wordt het dit jaar een glaasje calvados!’ Lees hier het hele artikel en bekijk welke heerlijke
‘Pét-nat’: een bijzondere bubbel
De bubbelwijn: oorspronkelijk beschouwd als een mislukt project, tegenwoordig een feestelijke en populaire drank. Wist u dat deze bubbels niet altijd achteraf worden toegevoegd, maar ook door natuurlijke gisting tot stand kunnen komen? Deze methode wordt door makers ook wel ‘pétilant naturel’ of ‘pét-nat’ genoemd. Bij deze methode bottelt de
Aosta valley ciders: a rediscovery of an old tradition
With Christmas around the corner we all feel a bit more festive. And with this joyful feeling, what we think about in regards to drinking are spicy, rich beverages that can cope with cold wintery weather. So no better occasion than this one to introduce you to one of my
Recept voor de feestdagen: Mulled Cider
Zet deze winter je zelfgemaakte feestelijke drankjes op tafel! Mulled Cider is een warme drank die heerlijk smaakt én ruikt. Hartverwarmend en lekker kruidig. Met ons doe-het-zelf pakket serveer je in een handomdraai het perfecte drankje voor de feestdagen. Lees hier het recept en bekijk ons mulled cider pakket.
German ciders & poirés
Outside Germany few people are aware that, here, cider tradition even exists and that Frankfurt is the beating heart for ciders and perries. Particularly in this region the fruit production is one of the richest in Germany.Have you ever heard about German ciders?Ciders in Germany are better known as Apfelwine
Out and about: Normandy region, Daniel Lemasson and Cider ageing
In this historical period of time, it is quite hard for all of us to travel like we used to do. So take a glass of cider because today I want to make you travel with your mind and bring you to a cider area that has fascinated me for
Easter ciders
Easter is not just only the celebration of a religious chapter, but let’s say that it is also quite symbolic for everyone as a marker to a new season: springtime. With spring, Easter is coming and with the opening of the season we tend to change the approach of our
Keeved cider: Pilton In Touch
As dry January is long gone (yoo-hoo!) I want to take this opportunity to talk about this fascinating and intriguing cider: Pilton In Touch (keeved). Before dropping you lines of tasting notes though, I’d like to take a moment and a step back to make a small, brief introduction to
The Wine Petite cider Blog
If you’re finding yourself reading this, it means that you’re a real fan of fine ciders, just like me. Are you sure to get to know who’s on the keyboard typing about tasting notes? Well here I am, my name is Bianca, pleasure to meet you! After a long time
Onze bijzondere ciders vandaag nog bij jou thuisbezorgd via Peddler!
Het overkomt iedereen wel eens; onverwachts krijg je bezoek wat blijft hangen voor een borrel of je hebt gewoon zelf ontzettend veel zin in een verfrissend drankje, maar je hebt niets in huis. Een beetje onhandig om dan de deur uit te rennen en boodschappen te gaan doen met een
‘Goed advies’ voor Gilles van der Loo
Altijd mooi als een culinair recensent langskomt en hij schrijft ‘goed advies’ te hebben gekregen. Zo stond afgelopen zaterdag onze verhuizing in de bijlage van het Parool bij Gilles van der Loo. Een leuk stukje over onze ‘fijne ciders’ en verhuizing in Het Eetwezen, de rubriek met culinaire achterklap. Daarboven
Cocktails met cider
We hebben de beroemde Amsterdamse cocktailbar Flying Dutchmen Cocktails gevraagd om een cocktail te creëren voor onze méthode traditionnelle (champagnestijl) cider en perfect serves voor poiré en onze huiscider Cider Amsterdam.Met de champagnestijl cider wordt een frisse cocktail gemaakt met gin en citroensap. De poiré wordt gematcht met vodka, limoen en
Verhuisd naar de Rozengracht 220B
Vanaf vrijdag 4 oktober 2019 is de eerste Amsterdamse Ciderwinkel Appels & Peren te vinden op de Rozengracht 220B (1016 NL Amsterdam).Onze nieuwe (voorlopige) openingstijden:dinsdag 13.00 – 18.00 uurwoensdag 11.00 – 18.00 uurdonderdag 11.00 – 18.00 uurvrijdag 11.00 – 18.00 uurzaterdag 11.00 – 17.30 uurOp zondagen en maandagen zijn wij
Taste of Amsterdam 2019
Heel leuk nieuws: van 31 mei tot 3 juni staan wij met Cider Amsterdam op Taste of Amsterdam! Ontdek deze ultieme “foodie playground” in het Amstelpark en geniet drie dagen van lekker eten, drinken en entertainment. Ga aan de slag bij één van de vele workshops, laat je inspireren tijdens
Appels & Peren in Delicious Magazine
“Als er íets Frans is, is het cider. Lekker bij kaas, bij veel Franse stoofgerechten, gratins en uiteraard bij Bretonse galette, de crêpe van boekweitmeel. Ook fijn; cider heeft vaak veel minder alcohol dan wijn. Bij Appels & Peren haal je je hart op als je van cider houdt. En
Poiré: het minder bekende zusje van de appelcider
Een ontzettend leuk stukje over poiré in Trouw op 15 september 2018. Daardoor ging het erg hard met de Poiré AOP Domfront van de Ferme de la Poulardière, maar er is weer een nieuwe lading aangekomen! Hieronder de tekst van het stukje van Seije Slager: Poiré: het minder bekende zusje van
Here comes bubble…
Goed nieuws: onze nieuwe website www.cider.amsterdam is online! Neem gauw een kijkje én bestel de hele maand september 2018 Cider Amsterdam met 25% korting d.m.v. de code CiderAmsterdam in onze webshop. De korting geldt ook in onze winkel, waar je Cider Amsterdam Brut en Demi-Sec natuurlijk kunt proeven. Dat is nog eens
Jérôme Dupont onverwacht overleden
Ons bereikte het enorm droevige en schokkende bericht dat op woensdag 15 augustus Jérôme Dupont van het Domaine Dupont op 48-jarige leeftijd door een ongeval overleden is. Wij willen hierbij de familie Dupont en alle medewerkers van het Domaine Dupont condoleren en wij wensen hen veel kracht en sterkte toe
Tempted Cider nieuw in Amsterdam
Een hele leuke mededeling: wij hebben nieuwe ciders uit Ierland binnen! En laten dat nou net deze heerlijke Tempted Irish Craft Ciders zijn, verkrijgbaar in vijf verfrissende smaken. In 2009 begon Davy Uprichard met zijn familie net buiten Lisburn met het maken van cider. Inmiddels maakt hij zijn craft cider in Armagh, Noord-Ierland. Tempted
Zweedse cider in de spotlight bij Fika Magazine
Hebben jullie het artikel over onze Zweedse ciders op Fika Magazine al gelezen? Zo niet, doen! De Zweedse ciders van Brännland Cider zijn hartstikke lekker en worden op een bijzondere manier geproduceerd. Zoals de kop al suggereert ‘dit drankje drinken we massaal aankomende zomer!’. Klik hier om naar het online artikel te
Trots op Once Upon A Tree ciders!
Sinds enige tijd hebben we een volledig assortiment van het Engelse topciderhuis Once Upon A Tree in onze winkel (en natuurlijk ook in onze webshop). En net als Simon Day zijn wij trots op deze heerlijke ciders. De Dragon Orchard in Putley (Herefordshire) bestaat al ruim 90 jaar als een kleine
Vinoloog Ellen Dekkers beveelt aan in Delicious…
Vinoloog Ellen Dekkers schreef in Delicious een prachtig artikel over onze winkel en een aantal ciders die wij verkopen! Bedankt! Wij zijn trots dat wij ons de enige echte ciderwinkel van Amsterdam mogen noemen! In dit septembernummer op de wijnpagina’s naast een stukje over onze winkel drie ciders die Ellen
Italiaanse wijnen bij Appels en Peren
Sinds kort hebben wij ook een kleine, maar fijne, selectie Italiaanse wijnen in ons assortiment! De prijzen hiervan liggen tussen de 6 en 15 euro per fles. Leuk om eens af te wisselen tijdens een Italiaans diner met onze Italiaanse ciders! Kom langs in onze winkel en ontdek zelf uw
Paasbubbels? Cider of poiré!
Er zijn talloze ciders en poirés die een smakelijk alternatief vormen voor de standaard paasbubbels bij een uitgebreid paasontbijt of een paasbrunch. En het mooie: het lagere alcoholpercentage maakt ambachtelijke cider of poiré hiervoor extra geschikt. Onze paastips: Maley Cidre Mont Blanc € 12,95 Deze Cidre Mont Blanc is gemaakt
New selection of Tom Oliver’s ciders
Appels & Peren is happy and proud to announce that we have received a new shipment of ciders from Tom Oliver. Tom Oliver is a passionate man and is widely regarded as a kind of Johan Cruyff among cider and perry makers. He is entitled to be proud of his
Sleutel naar het culiparadijs: oesters met cider
In het maartnummer van Delicious wijn, bier én cider bij vis. Vinoloog en wijnschrijver Ellen Dekkers nam de proef op de som en ging na of we gelijk hebben dat de Dupont Cuvée Colette een perfecte begeleider van oesters is. Haar proefnotities: ‘Cuvée Colette is de chique dame onder de ciders.
ELLE Eten: ‘Cider voor ieder’
In het decembernummer van ELLE Eten aandacht voor cider. Wijnjournalist Esmee Langereis is inmiddels overtuigd van de veelzijdigheid en smakelijkheid van cider: ‘Het spannende gefermenteerde appelsap is minstens zo veelzijdig als wijnen nóg vele malen hipper.’ Naast een introductie in cider en perry, worden drie ciders, één poiré en één
Decembermaand, cidermaand!
Voor kerst en oud & nieuw hebben wij een aantal bijzondere ciders voor u in de aanbieding. Al deze ciders zijn gemaakt volgens de méthode traditionnelle: zeer feestelijke ciders dus! Feestmaand aanbiedingen (alleen geldig in december): Pomze Ferme d’Hotte -> € 10,50 (was € 12,50) Een biologische droge cider uit de
Route du Cidre op WineWeekend
Op het event WineWeekend in Rijswijk op 19 en 20 november geeft Appels en Peren de workshop ‘Route du Cidre’. In deze workshop neemt Appels en Peren u mee op een rondreis langs de ciderhoogtepunten van Europa. Denk daarbij aan het Franse Domaine Dupont, Once Upon a Tree en Tom