Bordelet ‘sidre’ available at Appels & Peren

Deel

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin
Delen op pinterest
Delen op print
Delen op email

Now available in our cider shop in Amsterdam: the high quality ciders and perries made by Eric Bordelet.
Eric Bordelet is perhaps one of the most acclaimed cider makers in all the world. Nearly 25 years ago, Bordelet made a career switch from sommelier at the Parisian three-star Michelin restaurant Arpège to taking the reins of the family orchards. In Charchigné in Normandy, he organically cultivates about 20 types of cider apples and 15 types of perry pears. After hand picking and drying for 3-9 weeks, the finely cut fruit is pressed by hand with a wooden press. The result after a few months of fermentation at 5-10 degrees: fine ciders and perries.

BORDELET
Sidre Brut Tendre € 9,50
Sydre Argelette € 14,95
Poiré Authentique € 14,95
Poiré Granit € 19,95

www.ericbordelet.com

 

Meer nieuws en blogs

calvados-vaten
Nieuws

Calvados: toveren met appels

Rezha Baktali schrijft in De Telegraaf van 12 januari 2022 een leuk artikel over Calvados. Ze reist af naar Normandië om meer over de bijzondere drank te leren. En dat bevalt goed: ‘Voor mij wordt het dit jaar een glaasje calvados!’ Lees hier het hele artikel en bekijk welke heerlijke

Lees verder >
Nieuws

‘Pét-nat’: een bijzondere bubbel

De bubbelwijn: oorspronkelijk beschouwd als een mislukt project, tegenwoordig een feestelijke en populaire drank. Wist u dat deze bubbels niet altijd achteraf worden toegevoegd, maar ook door natuurlijke gisting tot stand kunnen komen? Deze methode wordt door natuurwijnbrouwers ook wel ‘pétilant naturel’ of ‘pét-nat’ genoemd. Bij deze methode bottelen de

Lees verder >
aosta-valley-ciders
The Wine Petite

Aosta valley ciders: a rediscovery of an old tradition

With Christmas around the corner we all feel a bit more festive. And with this joyful feeling, what we think about in regards to drinking are spicy, rich beverages that can cope with cold wintery weather. So no better occasion than this one to introduce you to one of my

Lees verder >