Sleutel naar het culiparadijs: oesters met cider

Deel

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin
Delen op pinterest
Delen op print
Delen op email

In het maartnummer van Delicious wijn, bier én cider bij vis. Vinoloog en wijnschrijver Ellen Dekkers nam de proef op de som en ging na of we gelijk hebben dat de Dupont Cuvée Colette een perfecte begeleider van oesters is.
Haar proefnotities: ‘Cuvée Colette is de chique dame onder de ciders. Als champagne zo verfijnd. Uit Normandië en gemaakt volgens de champagnemethode. Heeft kristalheldere gouden belletjes, is gistig als champagne, geelfruit en zacht in de mond met fijne, aanhoudende grapefruitfrisheid. De delicate smaak van oesters samen met deze cider is dé sleutel naar het culiparadijs! ‘Gewone’ droge boerencider heeft een te overheersende appelsmaak bij rauwe oesters, maar Colette is een sensatie!’

Klik hier voor een link naar de pdf van het hele artikel.

Dupont Cuvée Colette Cidre bij oesters

Meer nieuws en blogs

calvados-vaten
Nieuws

Calvados: toveren met appels

Rezha Baktali schrijft in De Telegraaf van 12 januari 2022 een leuk artikel over Calvados. Ze reist af naar Normandië om meer over de bijzondere drank te leren. En dat bevalt goed: ‘Voor mij wordt het dit jaar een glaasje calvados!’ Lees hier het hele artikel en bekijk welke heerlijke

Lees verder >
Nieuws

‘Pét-nat’: een bijzondere bubbel

De bubbelwijn: oorspronkelijk beschouwd als een mislukt project, tegenwoordig een feestelijke en populaire drank. Wist u dat deze bubbels niet altijd achteraf worden toegevoegd, maar ook door natuurlijke gisting tot stand kunnen komen? Deze methode wordt door natuurwijnbrouwers ook wel ‘pétilant naturel’ of ‘pét-nat’ genoemd. Bij deze methode bottelen de

Lees verder >
aosta-valley-ciders
The Wine Petite

Aosta valley ciders: a rediscovery of an old tradition

With Christmas around the corner we all feel a bit more festive. And with this joyful feeling, what we think about in regards to drinking are spicy, rich beverages that can cope with cold wintery weather. So no better occasion than this one to introduce you to one of my

Lees verder >