In het maartnummer van Delicious wijn, bier én cider bij vis. Vinoloog en wijnschrijver Ellen Dekkers nam de proef op de som en ging na of we gelijk hebben dat de Dupont Cuvée Colette een perfecte begeleider van oesters is.
Haar proefnotities: ‘Cuvée Colette is de chique dame onder de ciders. Als champagne zo verfijnd. Uit Normandië en gemaakt volgens de champagnemethode. Heeft kristalheldere gouden belletjes, is gistig als champagne, geelfruit en zacht in de mond met fijne, aanhoudende grapefruitfrisheid. De delicate smaak van oesters samen met deze cider is dé sleutel naar het culiparadijs! ‘Gewone’ droge boerencider heeft een te overheersende appelsmaak bij rauwe oesters, maar Colette is een sensatie!’

The Wine Petite
German ciders & poirés
Outside Germany few people are aware that, here, cider tradition even exists and that Frankfurt is the beating heart for ciders and perries. Particularly in this region the fruit production is one of the richest in Germany.Have you ever heard about German ciders?Ciders in Germany are better known as Apfelwine