Sleutel naar het culiparadijs: oesters met cider

Deel

In het maartnummer van Delicious wijn, bier én cider bij vis. Vinoloog en wijnschrijver Ellen Dekkers nam de proef op de som en ging na of we gelijk hebben dat de Dupont Cuvée Colette een perfecte begeleider van oesters is.
Haar proefnotities: ‘Cuvée Colette is de chique dame onder de ciders. Als champagne zo verfijnd. Uit Normandië en gemaakt volgens de champagnemethode. Heeft kristalheldere gouden belletjes, is gistig als champagne, geelfruit en zacht in de mond met fijne, aanhoudende grapefruitfrisheid. De delicate smaak van oesters samen met deze cider is dé sleutel naar het culiparadijs! ‘Gewone’ droge boerencider heeft een te overheersende appelsmaak bij rauwe oesters, maar Colette is een sensatie!’

Klik hier voor een link naar de pdf van het hele artikel.

Dupont Cuvée Colette Cidre bij oesters

Meer nieuws en blogs

The Wine Petite

German ciders & poirés

Outside Germany few people are aware that, here, cider tradition even exists and that Frankfurt is the beating heart for ciders and perries. Particularly in this region the fruit production is one of the richest in Germany.Have you ever heard about German ciders?Ciders in Germany are better known as Apfelwine

Lees verder >
The Wine Petite

Easter ciders

Easter is not just only the celebration of a religious chapter, but let’s say that it is also quite symbolic for everyone as a marker to a new season: springtime. With spring, Easter is coming and with the opening of the season we tend to change the approach of our

Lees verder >