ELLE Eten: ‘Cider voor ieder’

Deel

In het decembernummer van ELLE Eten aandacht voor cider.
Wijnjournalist Esmee Langereis is inmiddels overtuigd van de veelzijdigheid en smakelijkheid van cider: ‘Het spannende gefermenteerde appelsap is minstens zo veelzijdig als wijnen nóg vele malen hipper.’

Naast een introductie in cider en perry, worden drie ciders, één poiré en één jus de pomme pétillant van onze winkel aanbevolen. De Fox Mulled Cider is inmiddels uitverkocht, maar we laten u graag kennismaken met de overige aanbevelingen: de Nederlandse cider Gulderling debuut (€ 11,50), de Dupont Cidre Réserve uit Normandië (€ 14,95), de poiré van Les Bulles Ardennaises (€ 9,20) en de Jus de Pomme Pétillant van Chateau de Lézergué uit Bretagne (€ 2,50).

Een pdf van het hele artikel vindt u hier: Cider voor ieder Elle Eten december 2016

Meer nieuws en blogs

Ramborn_cider_producer
Nieuws

Ramborn: cider uit de regenwouden van Luxemburg

Drie goede vrienden die tijdens een vakantie in het Verenigd Koninkrijk de lokale ciders proeven: daar begint het verhaal van Ramborn. Tijdens het proeven deelden de vrienden onderling verhalen over hun ouders en grootouders, die lokale appels gebruikten om hun eigen cider te produceren. Zo ontstond het idee om een eigen

Lees verder >
calvados-vaten
Nieuws

Calvados: toveren met appels

Rezha Baktali schrijft in De Telegraaf van 12 januari 2022 een leuk artikel over Calvados. Hij reist af naar Normandië om meer over de bijzondere drank te leren. En dat bevalt goed: ‘Voor mij wordt het dit jaar een glaasje calvados!’ Lees hier het hele artikel en bekijk welke heerlijke

Lees verder >
Nieuws

‘Pét-nat’: een bijzondere bubbel

De bubbelwijn: oorspronkelijk beschouwd als een mislukt project, tegenwoordig een feestelijke en populaire drank. Wist u dat deze bubbels niet altijd achteraf worden toegevoegd, maar ook door natuurlijke gisting tot stand kunnen komen? Deze methode wordt door makers ook wel ‘pétilant naturel’ of ‘pét-nat’ genoemd. Bij deze methode bottelt de

Lees verder >