‘Pét-nat’: een bijzondere bubbel

Deel

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin
Delen op pinterest
Delen op print
Delen op email

De bubbelwijn: oorspronkelijk beschouwd als een mislukt project, tegenwoordig een feestelijke en populaire drank. Wist u dat deze bubbels niet altijd achteraf worden toegevoegd, maar ook door natuurlijke gisting tot stand kunnen komen? Deze methode wordt door natuurwijnbrouwers ook wel ‘pétilant naturel’ of ‘pét-nat’ genoemd. Bij deze methode bottelen de brouwers de wijn voordat de eerste vergisting klaar is, waardoor de kooldioxide van de suikers in de druiven zorgt voor een fijne bubbel. Maar deze natuurlijke bubbel ontstaat niet zomaar: een verfijnd en onzeker proces van timing, bedwelmende gassen en seizoenswisselingen ligt er aan de basis. 

In ons assortiment bieden we meer dan 20 flessen (cider en poiré) die gemaakt zijn volgens de ‘Methode Traditionnelle’ (ook wel de champagne methode genoemd)en minstens 50 flessen die zijn gemaakt volgens de ‘Methode Ancestrale’ (Pet-Nat). Tegenwoordig werken vrijwel alle artisinale ciderboeren in Frankrijk op deze manier, en krijgt de methode ook in Engeland steeds meer voet aan de grond. Het resultaat: heerlijk mousserende wijnen voor een vriendelijke prijs.

Kok en historicus Hilary Aker schreef er in het FD Persoonlijk magazine een leuk en informatief artikel over, die we graag met u delen (klik op de afbeelding om te vergroten).

Meer nieuws en blogs

calvados-vaten
Nieuws

Calvados: toveren met appels

Rezha Baktali schrijft in De Telegraaf van 12 januari 2022 een leuk artikel over Calvados. Ze reist af naar Normandië om meer over de bijzondere drank te leren. En dat bevalt goed: ‘Voor mij wordt het dit jaar een glaasje calvados!’ Lees hier het hele artikel en bekijk welke heerlijke

Lees verder >
aosta-valley-ciders
The Wine Petite

Aosta valley ciders: a rediscovery of an old tradition

With Christmas around the corner we all feel a bit more festive. And with this joyful feeling, what we think about in regards to drinking are spicy, rich beverages that can cope with cold wintery weather. So no better occasion than this one to introduce you to one of my

Lees verder >
mulled-cider-recept
Nieuws

Recept voor de feestdagen: Mulled Cider

Zet deze winter je zelfgemaakte feestelijke drankjes op tafel! Mulled Cider is een warme drank die heerlijk smaakt én ruikt. Hartverwarmend en lekker kruidig. Met ons doe-het-zelf pakket serveer je in een handomdraai het perfecte drankje voor de feestdagen. Lees hier het recept en bekijk ons mulled cider pakket.  

Lees verder >