‘Pét-nat’: een bijzondere bubbel

Deel

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin
Delen op pinterest
Delen op print
Delen op email

De bubbelwijn: oorspronkelijk beschouwd als een mislukt project, tegenwoordig een feestelijke en populaire drank. Wist u dat deze bubbels niet altijd achteraf worden toegevoegd, maar ook door natuurlijke gisting tot stand kunnen komen? Deze methode wordt door natuurwijnbrouwers ook wel ‘pétilant naturel’ of ‘pét-nat’ genoemd. Bij deze methode bottelen de brouwers de wijn voordat de eerste vergisting klaar is, waardoor de kooldioxide van de suikers in de druiven zorgt voor een fijne bubbel. Maar deze natuurlijke bubbel ontstaat niet zomaar: een verfijnd en onzeker proces van timing, bedwelmende gassen en seizoenswisselingen ligt er aan de basis. 

In ons assortiment bieden we meer dan 20 flessen (cider en poiré) die gemaakt zijn volgens de ‘Methode Traditionnelle’ (ook wel de champagne methode genoemd)en minstens 50 flessen die zijn gemaakt volgens de ‘Methode Ancestrale’ (Pet-Nat). Tegenwoordig werken vrijwel alle artisinale ciderboeren in Frankrijk op deze manier, en krijgt de methode ook in Engeland steeds meer voet aan de grond. Het resultaat: heerlijk mousserende wijnen voor een vriendelijke prijs.

Kok en historicus Hilary Aker schreef er in het FD Persoonlijk magazine een leuk en informatief artikel over, die we graag met u delen (klik op de afbeelding om te vergroten).

Meer nieuws en blogs

Ramborn_cider_producer
Nieuws

Ramborn: cider uit de regenwouden van Luxemburg

Drie goede vrienden die tijdens een vakantie in het Verenigd Koninkrijk de lokale ciders proeven: daar begint het verhaal van Ramborn. Tijdens het proeven deelden de vrienden onderling verhalen over hun ouders en grootouders, die lokale appels gebruikten om hun eigen cider te produceren. Zo ontstond het idee om een eigen

Lees verder >
magazijnverkoop-februari
Nieuws

Magazijnverkoop: de hele maand sale!

De nieuwe lichting cider komt eraan, dus wij ruimen onze kelder op. Kom in februari bij ons langs in de winkel en profiteer van korting op geselecteerde ciders. Deze magazijnverkoop geldt de hele maand februari. Een aantal van deze ciders komen niet terug in ons assortiment, dus wees er snel

Lees verder >
calvados-vaten
Nieuws

Calvados: toveren met appels

Rezha Baktali schrijft in De Telegraaf van 12 januari 2022 een leuk artikel over Calvados. Ze reist af naar Normandië om meer over de bijzondere drank te leren. En dat bevalt goed: ‘Voor mij wordt het dit jaar een glaasje calvados!’ Lees hier het hele artikel en bekijk welke heerlijke

Lees verder >