In het maartnummer van Delicious wijn, bier én cider bij vis. Vinoloog en wijnschrijver Ellen Dekkers nam de proef op de som en ging na of we gelijk hebben dat de Dupont Cuvée Colette een perfecte begeleider van oesters is.
Haar proefnotities: ‘Cuvée Colette is de chique dame onder de ciders. Als champagne zo verfijnd. Uit Normandië en gemaakt volgens de champagnemethode. Heeft kristalheldere gouden belletjes, is gistig als champagne, geelfruit en zacht in de mond met fijne, aanhoudende grapefruitfrisheid. De delicate smaak van oesters samen met deze cider is dé sleutel naar het culiparadijs! ‘Gewone’ droge boerencider heeft een te overheersende appelsmaak bij rauwe oesters, maar Colette is een sensatie!’
Nieuws
Ramborn: cider uit de regenwouden van Luxemburg
Drie goede vrienden die tijdens een vakantie in het Verenigd Koninkrijk de lokale ciders proeven: daar begint het verhaal van Ramborn. Tijdens het proeven deelden de vrienden onderling verhalen over hun ouders en grootouders, die lokale appels gebruikten om hun eigen cider te produceren. Zo ontstond het idee om een eigen