De bubbelwijn: oorspronkelijk beschouwd als een mislukt project, tegenwoordig een feestelijke en populaire drank. Wist u dat deze bubbels niet altijd achteraf worden toegevoegd, maar ook door natuurlijke gisting tot stand kunnen komen? Deze methode wordt door makers ook wel ‘pétilant naturel’ of ‘pét-nat’ genoemd. Bij deze methode bottelt de producent een wijn of cider voordat de eerste vergisting klaar is, waardoor de kooldioxide van de suikers in de appels zorgt voor een fijne bubbel. Maar deze natuurlijke bubbel ontstaat niet zomaar: een verfijnd en onzeker proces van timing, bedwelmende gassen en seizoenswisselingen ligt er aan de basis.
In ons assortiment bieden we meer dan 20 flessen (cider en poiré) die gemaakt zijn volgens de ‘Methode Traditionnelle’ (ook wel de champagne methode genoemd) en minstens 50 flessen die zijn gemaakt volgens de ‘Methode Ancestrale’ (Pet-Nat). Tegenwoordig werken vrijwel alle artisinale ciderboeren in Frankrijk op deze manier, en krijgt de methode ook in Engeland steeds meer voet aan de grond. Het resultaat: heerlijk mousserende ciders voor een vriendelijke prijs.
Kok en historicus Hilary Aker schreef er in het FD Persoonlijk magazine een leuk en informatief artikel over, die we graag met u delen (klik op de afbeelding om te vergroten).