Bordelet ‘sidre’ gearriveerd

Deel

Vanaf heden verkrijgbaar in onze ciderwinkel in Amsterdam: topciders en poirés van de wereldwijd bekende en misschien wel een van de meeste bejubelde cidermakers, Eric Bordelet.
Bijna 25 jaar geleden maakte Bordelet een carrièreswitch als sommelier bij het Parijse 3-Michelinsterrenrestaurant Arpège en nam hij het heft in handen van de famillieboomgaarden. In het Normandische Charchigné teelt hij op biodynamische wijze zo’n 20 appelcider- en 15 poiréperensoorten. Na het met de hand plukken, en 3-9 weken drogen, wordt het fijngesneden fruit met een houten pers handmatig geperst. Het resultaat na enkele maanden gisting bij 5-10 graden: verfijnde ciders en poirés.

BORDELET
Sidre Brut Tendre € 9,50
Sydre Argelette € 14,95
Poiré Authentique € 13,50
Poiré Granit € 19,95

www.ericbordelet.com

 

Meer nieuws en blogs

Ramborn_cider_producer
Nieuws

Ramborn: cider uit de regenwouden van Luxemburg

Drie goede vrienden die tijdens een vakantie in het Verenigd Koninkrijk de lokale ciders proeven: daar begint het verhaal van Ramborn. Tijdens het proeven deelden de vrienden onderling verhalen over hun ouders en grootouders, die lokale appels gebruikten om hun eigen cider te produceren. Zo ontstond het idee om een eigen

Lees verder >
calvados-vaten
Nieuws

Calvados: toveren met appels

Rezha Baktali schrijft in De Telegraaf van 12 januari 2022 een leuk artikel over Calvados. Hij reist af naar Normandië om meer over de bijzondere drank te leren. En dat bevalt goed: ‘Voor mij wordt het dit jaar een glaasje calvados!’ Lees hier het hele artikel en bekijk welke heerlijke

Lees verder >
Nieuws

‘Pét-nat’: een bijzondere bubbel

De bubbelwijn: oorspronkelijk beschouwd als een mislukt project, tegenwoordig een feestelijke en populaire drank. Wist u dat deze bubbels niet altijd achteraf worden toegevoegd, maar ook door natuurlijke gisting tot stand kunnen komen? Deze methode wordt door makers ook wel ‘pétilant naturel’ of ‘pét-nat’ genoemd. Bij deze methode bottelt de

Lees verder >