Er zijn talloze ciders en poirés die een smakelijk alternatief vormen voor de standaard paasbubbels bij een uitgebreid paasontbijt of een paasbrunch. En het mooie: het lagere alcoholpercentage maakt ambachtelijke cider of poiré hiervoor extra geschikt. Onze paastips:
Maley Cidre Mont Blanc € 12,95
Deze Cidre Mont Blanc is gemaakt van meerdere soorten appelen en er wordt volgens lokaal gebruik een klein beetje perensap toegevoegd om de cider wat extra tannine en bouquet te geven. Dit is de meest wijnachtige cider van Maley; een droge cider met een verfijnde mousse. De cider is gemaakt volgens de klassieke ‘Methode Ancestrale’ en is twee keer vergist. De eerste vergisting gebeurt met natuurlijke gisten die afkomstig zijn van de appelen zelf. De tweede vergisting gebeurt met wijngist en er wordt een klein beetje cider vermouth toegevoegd. Deze cider past goed bij eiersalades, kaas en ham, maar ook bij asperges en gerechten met romige boterachtige sauzen.
Les Bulles Ardennaises Poiré € 9,20
Sinds half jaren negentig is de Cidrerie Lalobbe in het gelijknamige plaatsje in bedrijf. De zeven cider boomgaarden worden bestierd door Étienne en Blandinne Capitaine. Hun producten brengen ze onder de naam Les Bulles Ardennaises op de markt.
De Poiré van Les Bulles Ardennaises is een lichtgele friszure, lichtzoetige poiré met een mooie balans tussen het perenzuurtje en het lichtzoete. Gemaakt van 100% gefermenteerd perensap op de boerderij van Lalobbe.
Heerlijk bij frisse lunchsalades of als apéritief op een zomerse (mid)dag.