Route du Cidre op WineWeekend

Deel

Op het event WineWeekend in Rijswijk op 19 en 20 november geeft Appels en Peren de workshop ‘Route du Cidre’. In deze workshop neemt Appels en Peren u mee op een rondreis langs de ciderhoogtepunten van Europa. Denk daarbij aan het Franse Domaine Dupont, Once Upon a Tree en Tom Oliver uit Engeland en het Italiaanse ciderhuis Maley. Inschrijven voor deze workshop gaat via de site van de organisatie.

WineWeekend is een festival voor iedere wijnliefhebber, beginnend of gevorderd. Er kan gratis geproefd worden bij ruim 50 standhouders met een diversiteit van honderden wijnen. En natuurlijk, voor de broodnodige afwisseling, is er een stand van Appels en Peren met ambachtelijke cider en poiré. De wijnen en ciders zijn direct te koop of op bestelling verkrijgbaar.
In onze winkel aan de Paardenstraat hebben wij nog enkele gratis toegangskaarten liggen. Op = op!

entreekaart-wineweekend-page-001

Meer nieuws en blogs

Ramborn_cider_producer
Nieuws

Ramborn: cider uit de regenwouden van Luxemburg

Drie goede vrienden die tijdens een vakantie in het Verenigd Koninkrijk de lokale ciders proeven: daar begint het verhaal van Ramborn. Tijdens het proeven deelden de vrienden onderling verhalen over hun ouders en grootouders, die lokale appels gebruikten om hun eigen cider te produceren. Zo ontstond het idee om een eigen

Lees verder >
calvados-vaten
Nieuws

Calvados: toveren met appels

Rezha Baktali schrijft in De Telegraaf van 12 januari 2022 een leuk artikel over Calvados. Hij reist af naar Normandië om meer over de bijzondere drank te leren. En dat bevalt goed: ‘Voor mij wordt het dit jaar een glaasje calvados!’ Lees hier het hele artikel en bekijk welke heerlijke

Lees verder >
Nieuws

‘Pét-nat’: een bijzondere bubbel

De bubbelwijn: oorspronkelijk beschouwd als een mislukt project, tegenwoordig een feestelijke en populaire drank. Wist u dat deze bubbels niet altijd achteraf worden toegevoegd, maar ook door natuurlijke gisting tot stand kunnen komen? Deze methode wordt door makers ook wel ‘pétilant naturel’ of ‘pét-nat’ genoemd. Bij deze methode bottelt de

Lees verder >