Cider is glutenvrij
Wanneer je gluten in je dieet vermijdt, word je al snel beperkt in het aanbod. Dat geldt ook voor alcoholische dranken. Veel mensen die glutenvrij eten kunnen vaak alleen uit wijn (of sterke drank) kiezen. Maar soms wil je gewoon even wat anders. Gelukkig zijn er nog andere alternatieven: cider!
Cider is van nature glutenvrij omdat het van puur appelsap wordt gemaakt. Daarnaast is het alcoholpercentage van cider ook veel lager dan dat van wijn, dus het is lichter en bevat het minder calorieën. Cider is net zo gevarieerd als wijn: van zeer droog tot fris zoet en verfijnd tot stevig en robuust. Het kan zowel als aperitief als bij het eten worden geschonken.
Een perfect drankje dus voor het glutenvrije dieet!
Biologische cider
Tegenwoordig wordt steeds meer aandacht besteed aan de herkomst van ons voedsel en de manier waarop dit wordt geproduceerd. Ook wij vinden dit belangrijk en daarom hebben wij een ruim assortiment aan biologische cider, zoals François Séhédic, Ferme des Landes, Ferme de la Poulardière en Dunkertons. Wij geven de voorkeur aan producenten die op kleinere schaal produceren en kijken naar de impact die zij hebben om hun directe leefomgeving en de natuur.
Biologische cider wordt gemaakt van onbespoten appels die vaak uit eigen boomgaard of de lokale omgeving komen. Dat is niet alleen beter voor het milieu en voor onszelf, maar ook voor de smaak van de appel. Biologisch geteelde gewassen hebben namelijk meer smaak omdat ze minder water bevatten waardoor de smaak zich concentreert. Onze biologische ciders zijn te herkennen aan het Europees biologische keurmerk met het groene blaadje.
En goed om te weten: niet-gecertificeerde ciders die Appels & Peren verkoopt komen vaak van kleine ciderboeren die minstens zo biologisch produceren als de gecertificeerde ciderproducenten.