Cocktail met méthode traditionnelle champagne cider
Nodig:
- 90ml méthode traditionnelle champagne cider
- 30ml gin
- 20ml vers citroensap
- 10ml suikersiroop
Schenk de gin, suikersiroop en het citroensap in een cocktailshaker. Vul de cocktailshaker vol met ijsblokjes en shake hard. Strain het drankje in een voorgekoeld flûte glas. Schenk de champagne cider erbij en roer kort door.
Garneer met een lange citroen zest.
Aanbevolen cider: Maley Cidre Jorasses 2018 Extra Brut, Kelterie Nöll Apfelschaumwein Brut, El Gaitero Valle, Ballina y Fernandez Sidra Brut Nature, Dupont Cuvée Colette.
Perfect serve met Cider Amsterdam Brut
Nodig:
- 120ml Cider Amsterdam Brut
- 40ml oude jenever
- 20ml rode vermouth
- 1 dash orange bitters
Schenk de oude jenever, rode vermouth en sinaasappel bitters in een longdrink glas gevuld met ijsblokjes. Schenk de Cider Amsterdam Brut erbij en roer kort door. Garneer met een sinaasappel zest.
Perfect serve met poiré
Nodig:
- 120ml Poiré
- 30ml vodka
- 20ml vers limoensap
- 10ml ananassiroop
Schenk de vodka, ananassiroop en het limoensap in een longdrink glas gevuld met ijsblokjes. Schenk de Poiré erbij en roer kort door. Garneer met een schijfje (gedroogde) ananas en een takje verse rozemarijn.
Aanbevolen poiré: Ferme de la Poulardière Poiré Bio
Perfect serve met Cider Amsterdam Demi-Sec
Nodig:
- 120ml Cider Amsterdam Demi-Sec
- 30ml bourbon
- 20ml honingsiroop (1 deel honing opgelost in 1 deel water)
- 10ml vers citroensap
Schenk de bourbon, honingsiroop en het citroensap in een rocks glas gevuld met ijsblokjes. Schenk de Cider Amsterdam Demi-Sec erbij en roer kort door.
Garneer met een schijfje rode appel en een kaneelstokje.