Smaak is erg persoonlijk en vele ciders en poirés (of perry’s) zijn zeer smakelijk als aperitief. Een paar voorbeelden van ciders die wij aanraden voor ‘de borrel’:
Perry’s Grey Heron
Deze cider gemaakt van Redstreak en Dabinett appels uit eigen boomgaarden wordt jong gebotteld zodat het zijn lichtzoete en fruitige smaak behoudt. De smaak van beide appels zijn goed gebalanceerd: een smaak van zoete appels wordt gevolgd door een droge afdronk met een klein beetje funk. Grey Heron is een toegankelijke cider die bij vele geliefd is.
Ferme de la Poulardière Poiré
Groot Merm/UWE Cider
Maley Cidre Matterhorn
Matterhorn is een licht droge en frisse cider. De cider is gemaakt volgens de Methode Charmat: dat wil zeggen dat de tweede vergisting heeft plaatsgevonden op een drukvat. Hierdoor heeft de Matterhorn een mooie bubbel waardoor het een zeer geschikt aperitief is.
Cider Amsterdam
Een easy going brut cider van 100% Bretonse ciderappels, geen toegevoegd suiker, geen gluten en slechts 5% alcohol. Speciaal voor Appels & Peren gebotteld door het familiebedrijf Celliers de l’Odet.
Topa Cidre Brut Artisanal
Een Baskische cider met een evenwichtige smaak: droog, maar fruitig met een goede balans tussen zuur, zoet en bitter. Een frisse, makkelijke en toegankelijke cider voor iedereen. Lekker bij de borrel met wat zachte kazen, maar ook lekker bij een picknick of een licht lunchgerecht.