Vanaf €75 gratis verzending

Wij verzenden binnen 2-5 werkdagen

La ferme D’Hotte Cidre Bouche Du pays D’Othe Bio 6.4% 75cl

la ferme d’hotte cidre bouche bio is een makkelijke, zeer toegankelijke niet complexe cider.

Lichte stijl cider, (over-)rijpe appels, geroosterde tonen, licht gistig en klein beetje funky.

Lekker bij witte kaas, geitenkaas en bij gekruid (Aziatisch) eten.

8,15

Op voorraad

Beschrijving

Aan de zuidkant van de Champagnestreek in Frankrijk ligt de streek ‘pays d’othe’, waar al sinds de 16e eeuw cider geproduceerd wordt. Zo ook door Ferme d’Hotte, die hier al dertig jaar cider maakt in het plaatsje Eaux-Puiseau. Deze streek is een populaire ciderstreek, vanwege de 40 soorten streekeigen ciderappelen. Dit waren oorspronkelijk wilde appelsoorten, maar door de hoeveelheid cider die hier geproduceerd werd is men deze appelen gaan kweken.

Het karakter van Ferme d’Hotte

De appels die gebruikt worden voor de ciders van Ferme d’Hotte worden in eigen, biologische boomgaarden geteeld. De bomen staan in een heuvelachtig landschap met een ondiepe, kalkhoudende bodem met een hoog kleigehalte. Deze is tevens rijk aan vuursteen, wat een kenmerkende minerale smaak toevoegt aan de ciders. Doordat de appels pas laat in het jaar rijp zijn, zijn ze minder gevoelig voor vorst. Ze worden op drie momenten geoogst in het laatste kwartaal van het jaar, namelijk in oktober, november en december. Ferme d’Hotte beschikt over twee soorten boomgaarden. De traditionele hoogstamboomgaarden worden met de hand geplukt en moderne laagstamboomgaarden worden machinaal geplukt. Beide worden vrijwel direct na de oogst geperst. Na een vergisting van 3 à 4 maanden worden de ciders gebotteld en vindt er een tweede vergisting plaats op de fles. Dit is een methode die zeer gebruikelijk is in de Champagne-streek.

Extra informatie

Alcoholpercentage

6,4%

Inhoud

75cl

Koolzuur

ja

Producent

Ferme d’Hotte

Land

Frankrijk

Soort

Biologische cider

Streek

Pays d’othe

Deel