Vanaf €75 gratis verzending

Wij verzenden binnen 2-5 werkdagen

Domaine Johanna Cécillon Cidre Nantosuelta 2021 BIO 6% 75 cl

De appels voor deze cider worden handmatig geoogst van oktober tot december en vervolgens bewaard in zakken onder een afdak voor een betere rijping.
De fermentatie vindt plaats in tanks en wordt daarna gemengd met natuurlijke gisten in eikenhouten vaten.

De cider wordt eind mei gebotteld, met natuurlijke bellenvorming en zonder toegevoegde zwavel (niet-koolzuurhoudend en niet-gepasteuriseerd).
Dan vindt er een tweede gisting plaats in de flessen. Wilde gisten zijn nodig om het natuurlijke schuim te maken, het kan wat troebelheid veroorzaken.

De Nantosuelta is een halfdroge cider. De cider heeft een rijke amberkleur met fijne bubbels en een complexe neus van witte bloemen. Harmonieuze smaak met elegante aroma’s van gekonfijt fruit, vanille en karamel.

Past fantastisch bij foie gras, tajine, spareribs, kaas, appeltaart en rijke desserts.

14,45

Op voorraad

Beschrijving

De ciders van Domaine Johanna Cecillon worden geproduceerd door het Franse paar Johanna en Louis. Zij zijn de eigenaren van elf hectare grond in de gemeenten Sévignac en Trédias, in het noorden van Bretagne.

De productie van alcoholische versnaperingen zit bij beiden in het bloed. Van kinds af aan leerden Johanna van haar grootouders en haar vader hoe zij cider maakten. Vandaar dat de familie van Louis al generaties lang diverse soorten wijn produceert. Doordat er veel kennis is uit beide families, maar ook door speciale trainingen en toegewijde passie heeft als gevolg dat dit paar een eigen project opgezet. Daarom maken zij zich hard voor de productie van kwalitatief hoogstaande cider, gemaakt van appelen uit hun eigen boomgaarden.

In deze boomgaarden groeien zij 14 verschillende soorten speciale cider appels. Vandaar dat ze niet alleen zoete appels hebben, maar ook zure en bitterzoete appels. Als gevolg dat al deze appels een bijzondere eigen smaak aan de ciders geven. De bomengaarden zijn zeer ongerept, ze gebruiken geen chemicaliën uit respect voor de natuur. Bovendien is er ongerepte en natuurlijke begroeiing rondom de bomen en de boomgaarden.

Daarnaast zijn de ciders van Domaine Cecillon biologisch en er wordt geen sulfiet aan toegevoegd. De appelen worden met de hand geplukt en op een droge plaats opgeslagen in zakken tot dat zij de juiste rijpheid hebben. Daarna vindt de fermentatie plaats in tanks. Vervolgens vindt de assemblage plaats in eikenhouten vaten, met natuurlijk gist. Het koolzuur ontstaat natuurlijk, na het bottelen.

Als resultaat creëren ze nu op dit moment drie soorten cider en één poiré. Ze krijgen de naam van een Keltische god of godin:
• Divona (godin van de beken en rivieren). Een makkelijk drinkbare, droge(re) cider
• Nantosuelta (godin van de natuur, aarde, vuur en vruchtbaarheid). Een elegante, wat complexere medium cider.
• Nerios (god van de stromende bronnen). Een zeer droge krachtige cider, met een vrij hoog alcoholpercentage (7%)
• Belenos (zonnegod). Een droge poiré

Extra informatie

Soort

Cider

Land

Frankrijk

Streek

Bretagne

Producent

Domaine J. Cecillon

Alcoholpercentage

6%

Inhoud

75cl

Deel