Kip en aardappeltjes gestoofd in cider

Wij kwamen een leuk recept tegen!

Wat heb je nodig:
– 6 grote kippendijen (met vel)
– zonnebloemolie
– 2 uien (grof gesneden)
– 2 grote aardappels (in vieren)
– 100 g kastanjechampignons (gehalveerd)
– 2 takjes rozemarijn
– 6 zwarte peperkorrels
– paar laurierblaadjes
– 750 ml droge cider

Het recept

Haal het vel van de kippendijen en leg ze even apart. Neem een koekenpan en bak de kip in een beetje olie en voeg vervolgens de uien en champignons toe. Even later kunnen de stukjes aardappel erbij. Ten slotte voeg je de naalden van de rozemarijn, een paar laurierblaadjes en de cider toe. Even aan de kook brengen en dan zachtjes 40 minuten stoven. Breng hete vel van de kip op smaak met zout en peper. Bak het onder een grill krokant. Serveer de stoof met de ‘krokantjes’ en groente naar keuze.

Weten welke cider perfect is voor dit recept? Neem contact op! Wij vertellen het je graag.

Bron: Telegraaf // Nigel Slater “Aan Tafel”