Het perfecte drankje voor de feestdagen: iscider

Ijsciders-het-perfecte-drankje-voor-de-feestdagen

Deel

De koude wintermaanden komen er weer aan. Tijd voor kaarsjes, lekkere diners en natuurlijk: cider! Voor de echte ciderliefhebber hebben wij een aantal bijzondere ciders in huis gehaald. Ben jij nog op zoek naar het perfecte drankje voor de feestdagen? Denk dan bijvoorbeeld eens aan de isciders van het Zweedse Brännland.

 

Zweeds klimaat en fruit

Een man die niet bang is om te experimenteren. Dat typeert Andreas Sundgren, de oprichter van Brännland. In 2010 begon hij met de droom om cider te maken met appels uit het koude klimaat van Noord-Zweden. Na twee jaar van vallen en opstaan kwam hij tot de conclusie dat het Zweedse fruit en klimaat het meest geschikt was voor het maken van Iscider. Dat bleek een hit: inmiddels zijn de Isciders van Brännland over de hele wereld te koop en stond de Iscider 2021 dit jaar zelfs op het menu van het Nobelbanket in Stockholm.


Wat is Iscider?

Iscider is een drank die wordt geproduceerd door fermentatie van zeer geconcentreerd appelsap dat veel suiker bevat. Het appelsap wordt geconcentreerd door het buiten te laten bevriezen in de arctische, natuurlijke, kou in Noord-Zweden. In het voorjaar, als het warmer wordt, wordt het geconcentreerde appelsap afgetapt en blijft er een grote hoeveelheid ijs achter. Het voordeel van de natuurlijke kou is dat, door temperatuur schommelingen, het proces wordt vertraagd en het water beter wordt gescheiden van de suikers, smaken en het zuur. Het geconcentreerde sap wordt vervolgens langzaam gefermenteerd en levert een ​​amberkleurige Iscider op met een hele mooie zoet-zuur balans en een relatief hoog alcoholpercentage (9,5%). Bij de productie zijn geen toevoegingen zoals suiker, alcohol of kleurstoffen toegestaan. Ze pasteuriseren of voegen geen industriële conserveermiddelen zoals sorbaten toe.

 

Bij welke gerechten drink je Iscider?

De Iciders zijn heerlijk bij bijvoorbeeld kazen, maar ook bij desserts. Drink de Brannland Apple Ice bijvoorbeeld als dessertwijn bij lekkere zoete desserts. Schenk de Brannland Iscider 2021 bij een kaasgerecht of desserts met appels of bessen.
Op zoek naar een echte kerstige toevoeging aan je diner? Denk dan aan de Brannland Iscider Ember: een mix van diverse jaren op hout gerijpte Iscider, een klein beetje Zweedse appelbrandy en delicaat gekruid met natuurlijke kruiden. Drink deze bijvoorbeeld als een traditionele glühwein met geblancheerde amandelen, rozijnen en extra kruiden of koud over ijs.

Meer nieuws en blogs

Ramborn_cider_producer
Nieuws

Ramborn: cider uit de regenwouden van Luxemburg

Drie goede vrienden die tijdens een vakantie in het Verenigd Koninkrijk de lokale ciders proeven: daar begint het verhaal van Ramborn. Tijdens het proeven deelden de vrienden onderling verhalen over hun ouders en grootouders, die lokale appels gebruikten om hun eigen cider te produceren. Zo ontstond het idee om een eigen

Lees verder >
magazijnverkoop-februari
Nieuws

Magazijnverkoop: de hele maand sale!

De nieuwe lichting cider komt eraan, dus wij ruimen onze kelder op. Kom in februari bij ons langs in de winkel en profiteer van korting op geselecteerde ciders. Deze magazijnverkoop geldt de hele maand februari. Een aantal van deze ciders komen niet terug in ons assortiment, dus wees er snel

Lees verder >
calvados-vaten
Nieuws

Calvados: toveren met appels

Rezha Baktali schrijft in De Telegraaf van 12 januari 2022 een leuk artikel over Calvados. Ze reist af naar Normandië om meer over de bijzondere drank te leren. En dat bevalt goed: ‘Voor mij wordt het dit jaar een glaasje calvados!’ Lees hier het hele artikel en bekijk welke heerlijke

Lees verder >