Het perfecte drankje voor de feestdagen: ijscider

Ijsciders-het-perfecte-drankje-voor-de-feestdagen

Deel

De koude wintermaanden komen er weer aan. Tijd voor kaarsjes, lekkere diners en natuurlijk: cider! Voor de echte ciderliefhebber hebben wij een aantal bijzondere ciders in huis gehaald. Ben jij nog op zoek naar het perfecte drankje voor de feestdagen? Denk dan bijvoorbeeld eens aan de ijsciders van het Zweedse Brännland.

Zweeds klimaat en fruit

Een man die niet bang is om te experimenteren. Dat typeert Andreas Sundgren, de oprichter van Brännland. In 2010 begon hij met de droom om cider te maken met appels uit het koude klimaat van Noord-Zweden. Na twee jaar van vallen en opstaan kwam hij tot de conclusie dat het Zweedse fruit en klimaat het meest geschikt was voor het maken van ijscider. Dat bleek een hit: een paar jaar na het bestaan ​​van Brännland Ciders produceren ze verschillende soorten ijscider voor de binnenlandse en internationale markt.

Wat is Ijscider?

IJscider is een zoete wijn die wordt geproduceerd door fermentatie van appelsap, waarin de concentratie van suiker is bereikt met behulp van natuurlijke kou. Door gebruik te maken van de van nature koude buitentemperaturen in de winter, vriest Brännland het appelsap in om het natuurlijke suikergehalte te concentreren. In het voorjaar extraheren ze het sap.

Dit sap wordt langzaam gefermenteerd om een ​​amberkleurige ijswijn te worden met gelijke delen frisse appel, zuurgraad en warme herfstappelzoetheid. Bij de productie zijn geen toevoegingen zoals suiker, alcohol of kleurstoffen toegestaan. Ze pasteuriseren of voegen geen industriële voedselconserveermiddelen zoals sorbaten toe. Het resultaat: ijsciders die elke seizoen hun eigen unieke karakter hebben.

Bij welke gerechten drink je ijscider?

De ijsciders van Brännland zijn kenmerkend voor hun combinatie van de fris zure en warm herfstige smaak. De ciders zijn heerlijk bij gerechten die een bepaalde zoete tegenhanger vragen. Denk daarbij aan desserts, kazen en gerechten met wild. Je drinkt de Brannland Apple Ice bijvoorbeeld als dessertwijn bij lekkere zoete desserts. Of schenk de Brannland Iscider 2021 bij een kaasgerecht, Foie Gras en desserts met appels of bessen. Op zoek naar een echte kerstige toevoeging aan je diner? Maak dan van de Brannland Iscider Ember een traditionele glühwein met geblancheerde amandelen, rozijnen en extra kruiden. Het perfecte drankje voor de feestdagen dus!

Meer nieuws en blogs

la-ferme-de-billy-calvados-tonneaux-1
Nieuws

Alles wat je wilt weten over calvados

Wist je dat we in onze webshop en winkel ook een aantal heerlijke calvados verkopen? De calvados is het bijzondere broertje van de cider. Met zijn ronde en warme smaak is het heerlijk bij desserts en de kaasplank. Maar wat is calvados nou precies? En hoe wordt het gemaakt? Wij

Lees verder >
Ramborn_cider_producer
Nieuws

Ramborn: cider uit de regenwouden van Luxemburg

Drie goede vrienden die tijdens een vakantie in het Verenigd Koninkrijk de lokale ciders proeven: daar begint het verhaal van Ramborn. Tijdens het proeven deelden de vrienden onderling verhalen over hun ouders en grootouders, die lokale appels gebruikten om hun eigen cider te produceren. Zo ontstond het idee om een eigen

Lees verder >
magazijnverkoop-februari
Nieuws

Magazijnverkoop: de hele maand sale!

De nieuwe lichting cider komt eraan, dus wij ruimen onze kelder op. Kom in februari bij ons langs in de winkel en profiteer van korting op geselecteerde ciders. Deze magazijnverkoop geldt de hele maand februari. Een aantal van deze ciders komen niet terug in ons assortiment, dus wees er snel

Lees verder >